Tour de France culinair


Denk aan een week lang lekker koken, eten en drinken. Een heerlijke, ontspannen kookweek waarin je alle dingen die je altijd nog graag had willen leren op kookgebied te weten komt. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen (geen kinderen). We werken niet met een vooraf vastgesteld menu, maar laten ons inspireren door wat er te verkrijgen is op de markt of bij de lokale ondernemers. Samen bedenken we wat we gaan koken. Hierbij houden we rekening met ieders (dieet)wensen.


Na het ontbijt gaan we deze inkopen waarbij we vooral aandacht besteden aan het herkennen van goede producten. Vervolgens gaan we theorie behandelen die aansluit bij de thema’s van die dag. In de middag gaan we in aan de slag in de keuken waarbij veel geoefend wordt met bijvoorbeeld snijtechnieken en diverse bereidingswijzen.Samen maken we de ‘mise en place’ voor het 4-gangen diner van die avond waarin het geleerde in praktijk wordt gebracht. Je krijgt inzicht in de kookprocessen en begrijpt wat er zich in de pan of oven afspeelt. We besteden veel aandacht aan de opmaak van borden en aan de temperaturen van de gerechten die we à la minute afmaken. In totaal bent je 6 à 8 uur per dag bezig met koken.


Deze week is inclusief: verblijf in een van onze mooie kamers, alle maaltijden, drinken (onbeperkt koffie/thee en frisdrank en een aperitief en kwaliteitswijnen bij het diner), uitstapjes en de kookcursus onder de bezielende leiding van Rob. Ook het lesmateriaal en gebruik van schorten, boeken etc. is bij de prijs inbegrepen.


Wil je meer info of wil je reserveren mail of bel ons dan even. De contactinfo vind je onder de menuoptie contact.

De nieuwe data voor 2021 staan onder de menuoptie agenda.

De kosten van ons aanbod vind je onder de menuoptie prijzen.