Kookvakantie

Een paar weken per jaar organiseren wij bij ons op de boerderij een culinaire vakantie; een Tour de France Culinair. Denk aan een week vol uitstapjes, lekker koken, eten en drinken. En natuurlijk ook vol met de dingen die je altijd nog had willen leren in de keuken! Kortom een heerlijke, ontspannen kookweek. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen om het lekker knus te houden.
Deze week is all in: verblijf in een van onze mooie kamers, alle maaltijden, drinken (koffie/thee, fris, aperitief en kwaliteitswijnen bij het diner), uitstapjes en de kookcursus onder bezielende leiding van Rob.
We werken niet met een vooraf vastgesteld menu, maar laten ons inspireren door wat er op de markt en in de nabije omgeving te verkrijgen is. Samen bedenken we wat we gaan koken. Hierbij houden we rekening met ieders (dieet)wensen.

Na het ontbijt gaan we deze inkopen waarbij we vooral aandacht besteden aan het herkennen van goede producten. Vervolgens gaan we theorie behandelen die aansluit bij de thema’s van die dag. In de middag gaan we aan de slag met de praktijk waarbij veel geoefend wordt met bijvoorbeeld snijtechnieken en diverse bereidingswijzen. Je krijgt inzicht in de kookprocessen en begrijpt wat er zich in de pan of oven afspeelt.

Samen maken we de ‘mise en place’ voor het 4-gangen diner van die avond waarin het geleerde in praktijk wordt gebracht. We besteden veel aandacht aan de opmaak van borden en aan de temperaturen van de gerechten die we à la minute afmaken. In totaal bent je 6 à 8 uur per dag bezig met koken!

De kosten voor deze culinaire week zijn € 975 p.p. dit is inclusief: verblijf in een van onze mooie kamers, alle maaltijden, drinken (koffie/thee, fris, aperitief en kwaliteitswijnen bij het diner), uitstapjes en de kookcursus onder bezielende leiding van Rob. Ook het lesmateriaal en gebruik van schorten, boeken etc. is bij de prijs inbegrepen.

Wil je meer info over het programma of wil je reserveren mail of bel ons dan even (voor contactinformatie zie info onder contact)

Het is ook mogelijk om voor een groep een privé week te boeken. Als je partner mee wil en niet van koken houdt is dit ook geen probleem, neem dan even contact op over de mogelijkheden.