Kookvakantie


Een paar weken per jaar in de zomer organiseren wij bij ons op de boerderij een culinaire vakantie: De Tour de France Culinair 


Voor welke optie je ook kiest je krijgt te maken met Rob; een kritisch vakman en een inspirerende leermeester; een waar kookorakel. Hij beschikt over een culinaire emmer vol kennis. ‘Koken is voornamelijk begrijpen wat er in de pan gebeurt. Klakkeloos een recept volgen is niet de manier waarop je echt leert koken. Door het te doen krijg je de kunst van het koken het beste onder de knie en dan vooral met het gebruik van al je zintuigen’. ‘Samen met de andere deelnemers zorgen we de hele week dagelijks voor een smakelijk diner. Van tevoren heeft ieder voor zich doelen geformuleerd en beginnen we dagelijks met een stukje theorie en gaan al snel over naar de bereiding; de verdere instructies komen wel ‘werkenderwijs’.
‘Als mensen in een ongedwongen sfeer met hetzelfde doel bezig zijn, ontstaat al gauw een fijne en open ambiance. Ieder gaat zijn eigen gang, en werkt tegelijkertijd samen. Ik stuur bij waar nodig, en houd het overzicht. Maar uiteindelijk is het de groep die voor het resultaat zorgt’.


Uiteraard is hij zelf ook een Bourgondiër en groot wijnliefhebber en zorgt hij ervoor dat er bij de maaltijden altijd mooie wijnen op tafel staan die perfect aansluiten bij de gerechten. De intensieve kookmiddagen worden afgewisseld door ontspanning in de vorm van culinaire excursies, wandelen en fietsen in de groene omgeving. Kortom alle ingrediënten om een week te leven als God in Frankrijk.