kookstudio Frankrijk logo

Leer in één week koken

In een week leert u de basistechnieken van het koken. Een intensieve week waarin we theorie afwisselen met veel praktijk. Uiteraard is het Franse Bourgondische leven onze inspiratiebron. Iedere avond genieten we van onze zelfgemaakte culinaire creaties. Om alvast een voorproefje te nemen: een lauwe zomersalade met een kwarteltje en gegrilde groenten, vis in zoutkorst, risotto en een clafoutis als nagerecht.

In vijf dagen worden de volgende onderdelen behandeld: vis, vlees, gevogelte, groenten & sauzen en desserts. De lessen worden verzorgd door onze ervaren chef Rob. Hij heeft zijn sporen verdiend op de Hotelschool te Amterdam en zwaait sinds 10 jaar de scepter in de bekende Kookstudio Amsterdam waar deze cursus met succes wordt gegeven. kijkt u voor foto's en een uitgebreide beschrijving op onze site: www.kookstudioamsterdam.nl

nu weet ik eindelijk hoe ik een bouillabaisse maak!

 

 

 

 

 

 

Programma: 
Na het ontbijt gaan we inkopen doen op locale markten waarbij we vooral aandacht besteden aan het herkennen van goede producten. Vervolgens gaan we theorie behandelen die aansluit bij de thema's van die dag. In de middag gaan we aan de slag met de praktijk waarbij veel geoefend wordt met bijv. snijtechnieken en diverse bereidingswijzen. U krijgt  inzicht in de kookprocessen en begrijpt wat er zich in de pan of oven afspeelt.

Na de nodige ontspanning maken we de 'mis en place' voor het 4-gangen diner van die avond waarin het geleerde in praktijk wordt gebracht. Tijdens het diner besteden veel aandacht aan de opmaak van borden, temperaturen van de gerechten die we à la minute afmaken. In totaal bent u 6 à 8 uur per dag bezig met koken!

U verblijft in een royale tweepersoonskamer in de boerderij of in een luxe stalkamer van de grange.

Prijs: €950. Hierbij is inbegrepen het all-in arrangement d.w.z. ontbijt, lunch diners en 6 overnachtingen. Ook alle dranken, koffie,thee, aperitief, tafelwijnen en 'mooie' wijnen tijdens de diners zijn hierin opgenomen. Ook het lesmateriaal en gebruik van schorten, boeken etc. is inbegrepen.

Data: Op verzoek. Een verblijf tijdens onze andere programma's is mogelijk. 

U kunt  een partner meenemen die niet meedoet aan de cursus.Hij/zij kan een ander programma volgen (Tour de France Culinair of de Creatieve vakantie) . Indien de partner geen programma volgt, is de prijs 70 euro pppn, inclusief ontbijt, lunch en diner (en alle dranken).

 
reserveren >>