kookstudio Frankrijk logo

Creatieve vakantie

U gaat deze week aan de slag met een viertal creatieve workshops. U kunt kiezen uit schilderen (2 dagen), fotograferen, sculptuur en koken.

Workshop schilderen
 Wist u dat beroemde schilders (oa. Monet) uit Parijs speciaal naar de Creuse kwamen om te schilderen? Als u het landschap eenmaal gezien hebt weet u waarom! Onze docent kent precies de mooiste plekjes om vast te leggen en leert u om anders naar de schoonheid van de natuur te kijken dan u gewend bent. U wordt uitgenodigd om met verschillende technieken te experimenteren en zult ontdekken waar u de meeste inspiratie uit haalt. Onze docent heeft om deze natuur het Nederlandse platteland verruild met de Creuse en draagt met enthousiasme zijn kennis en ervaring over, daarbij aansluitend op uw leerbehoeften en stijl.
Met onze ezels onder de arm trekken we erop uit. In de vrije natuur gaan we op zoek naar een mooie plek om te schilderen, te tekenen en te picknicken als de Fransen.
 

Workshop fotografie
Zoals de Impressionisten in de 19e eeuw van de grote stad richting het platteland gingen om daar 'en plein air' (in de vrije natuur) te schilderen, doen wij dit ook maar dan kijkend door de lens van de camera.
We gaan op zoek naar bijzondere onderwerpen in het Franse landschap en in de dichtbijgelegen authentieke Franse dorpjes.
We zullen aandacht besteden aan zowel documentaire- als natuurfotografie met alles wat daarbij komt kijken: compositie, kleur, kader, sfeer en hoe deze aspecten zich verhouden tot de onderwerpskeuze.
 

Workshop sculptuur
 Vlakbij Lavaud bevindt zich het dorpje Masgot, dat bekend is om haar beeldhouwkunst. Wij gaan onder de inspirerende leiding van Nicole aan de slag met een blok kalksteen. Laat uw creativiteit de vrije loop en u zult versteld staan waartoe u in staat bent in slechts één dag! Lunchen doen we in het aangrenzende restaurant. Kijk op www.masgot.fr.

 

Workshop Koken
 Na het ontbijt vertrekken we naar één van de beste markten van de omgeving om inkopen te doen voor het diner. Eerst geven we onze ogen (en neus!) goed de kost om te zien welke smakelijke ingrediënten we willen gebruiken. Onder het genot van koffie overleggen we vervolgens over onze voorkeuren en kopen we in. Bij terugkomst maken we een definitieve menukeuze en gaan we aan de slag onder het toeziend oog van de chef.

Het koken vindt plaats in onze ruime, goed geoutilleerde buitenkeuken.

Ook bij deze creatieve week geldt dat niets moet en bijna alles kan. Als u bijvoorbeeld  wilt schilderen en beeldhouwen maar het koken liever aan een ander overlaat (maar wel van lekker eten houdt...) voelt u zich dan niet bezwaard en doet u gewoon waar u zelf zin in heeft. Ideaal voor als u samen bent maar toch af en toe verschillende behoeftes heeft. 

Tijdens deze creatieve weken is een Nederlandse gids beschikbaar die samen met u de bossen bij Lavaud in kan trekken voor een wandeling. Ze kent de streek goed en kan u er enthousiast over vertellen.

De kosten zijn €895- per persoon. U krijgt hiervoor: 7 nachten volpension op basis van een tweepersoons kamer, inclusief alle dranken. U kiest uit vier workshops van ca. 6 uur. Dit programma kan gewijzigd worden naar aanleiding van wensen en ideeën.
reserveren >>

 

 

Kijk op de site www.hop.com voor het vluchtschema.

 

Voor alle arrangementen geldt:     

Als u zelf een groep samenstelt van minimaal 8 deelnemers(8+1) is uw eigen verblijf kosteloos.

Bij ons heeft u gratis toegang tot  (beperkt) Wifi .