De gastheer
Rob van Zijst was leraar koken, adjunct-directeur aan de hotelschool Amsterdam en restauranthouder. Ook was Rob het gezicht en het brein achter Kookstudio Amsterdam, voorheen gevestigd in de Pijp. Hier werden Bourgondische kookworkshops gegeven. Tegenwoordig organiseert Rob kooklessen in de workshop keuken in de winkel van mevrouw Hamersma. Hier komen de basistechnieken van het koken uitgebreid aan bod. Ook is hij de eigenaar van een boerderij in Limousin; het Groene Hart van Frankrijk. Hier is Kookstudio Frankrijk gevestigd; de perfecte plek om totaal te ontspannen in een mooie omgeving waar je uiteraard kunt genieten van maaltijden op hoog niveau.


Op de boerderij worden ook culinaire vakanties aangeboden. Een kook- en eet week waarbij er gebruik wordt gemaakt van seizoen producten uit de omgeving.


Rob kent alle deze producten en gaat naar plaatselijke markten om het beste van het beste te vinden; ‘la cuisine du marché’. Hiermee worden tijdens deze culinaire vakantie pure, eerlijke gerechten uit de boerenkeuken gecreëerd.


Hoe de invulling van een culinaire week er uit ziet lees je onder het menu item kookvakantie.


Wij hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan en vinden een ongedwongen sfeer belangrijk. Bij ons is de sfeer niet ‘opgeprikt’ of stijf, maar ontspannen en flexibel. Niets moet en bijna alles kan!